Heel Holland Bakt

Op dit moment zijn de uitzendingen van het 6e seizoen van Heel Holland Bakt volop op tv te zien. Ook ik zit elke zondag met een grote kop thee achter de buis om naar alle baksels te kijken.

Tijdens het kijken van het vorige seizoen was ik af en toe aan het wegdromen en aan het bedenken hoe het zou zijn om daar in de tent te staan. Toen ik na het 5e seizoen een oproep van André van Duin zag om je aan te melden, ben ik achter de computer gekropen en heb ik het aanmeldformulier van 7 A4’tjes lang ingevuld.

Tijdens een bezoek aan de bakkerij van Robert had ik gehoord dat er 100 kandidaten geselecteerd zouden worden uit alle aanmeldingen. Toen ik in het voorjaar een mailtje van de redactie kreeg met een uitnodiging om naar de eerste voorronde te komen, was ik helemaal door het dolle heen. De taart om de jury te overtuigen is wel 10x veranderd, maar uiteindelijk ben ik naar het landgoed in Maasbergen gegaan met een hazelnoot-chocolade schuimtaart.

Toen ik op het landgoed aankwam, bleek ik niet de enige te zijn die uitgenodigd was. Iedereen die zich had aangemeld had een uitnodiging gekregen. Ik zat in de middaggroep en had al snel een klik met twee andere kandidaten.

De hele week was het mooi weer geweest en juist de dag van de voorronde regende en waaide het hard. We hebben ongeveer 4 uur lang in de rij gestaan onder een paraplu en ons best gedaan om de taart zo goed mogelijk bij de jury te krijgen. Dit was nog best een opgave. Tijdens het wachten hebben we wel een heleboel lol met elkaar gehad en kwam André af en toe even kijken of alles nog goed ging.

Na heel lang wachten was ik eindelijk aan de beurt om mijn taart te laten proeven. Ik hoopte dat ik door Janny gejureerd zou worden (zij is dol op chocola, dus dat zou hopelijk in mijn voordeel zijn), maar helaas was Janny nog druk aan het proeven van een andere taart toen ik aan de beurt was.
De finalist van het vorige seizoen ‘Gwenn Danis’ heeft mijn taart beoordeeld. Gelukkig was hij heel enthousiast over mijn taart. Hij vond mijn taart van vaktechnisch van hoog niveau. Zijn verwachting was dat hij machtig zou zijn, maar na het proeven vond hij alle smaken goed in balans.
Vol trots ging ik naar huis, in afwachting of ik door zou zijn naar de volgende ronde.

Een week later werd ik gebeld en na een interview van een half uur kreeg ik te horen dat ik ook naar de tweede voorronde mocht komen. Dit was niet op het landgoed, maar op het kantoor van de redactie. Er waren twee bakkers aanwezig die heel serieus mijn aardbeien-meringue taart aan het proeven waren. Er was niet goed aan ze te merken wat ze van de taart vonden. Na het proeven was er nog een gesprek met twee personen van de redactie en een camera. Tijdens het gesprek was ik zo enthousiast dat ik bijna niet kon stoppen met praten (ik weet nog steeds niet of dit nou in mijn voor of nadeel was). Na het gesprek ging ik weer naar huis. Het heeft drie weken geduurd voordat ik eindelijk hoorde of ik wel of niet door was. Helaas hield het Heel Holland Bakt avontuur na de tweede ronde voor mij op. Het was jammer dat ik niet verder door mocht, maar ergens ook een opluchting, want die spanning en het afwachten was wel zenuwslopend.

De ervaring van de eerste ronde voelde als een feestje. Het leek net alsof we al echt in de tent stonden en in het programma meededen. Doordat de opnames van de voorrondes in de eerste aflevering gebruikt zijn, kan ik toch een beetje zeggen ‘Je kan mij kennen van Heel Holland Bakt, seizoen 6’.

Post a comment

Momenteel kunnen er geen taarten besteld worden via de webshop. Mocht u een taart willen bestellen, neem dan contact op via info@nienkesbakery.nl Sluiten